وي افزود:تپه عليکش دهلران در سال 79 با شماره 2976 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
شنبه زاده اضافه کرد: دهلران دشتي است که بنابر قول باستان شناسان به بهشت باستان شناسي ايران معروف شده است و با دشت خوزستان در يک حوزه فرهنگي قرار دارند.
وي با بيان اينکه تپه علي کش يکي از تپه هاي مهم پيش از تاريخ ايران در دشت دهلران است،گفت:سه فاز فرهنگي در اين مکان شناسايي شده است که شامل علي کش،بزمرده و محمد جعفر مي شود.
کارشناس باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان ايلام اضافه کرد:نخستين نشانههاي استقرار در اين تپه تاريخي ، نخستين نشانههاي اهلي کردن حيوانات از جمله بز و اهلي کردن دانه هاي گياهي از جمله جو و گندم دو رديفه در اين تپه تاريخي شناسايي شده است.
شنبه زاده در خصوص قدمت اين تپه تاريخي گفت:قدمت تپه تاريخي عليکش دهلران به هزاره هشتم پيش از ميلاد بازميگردد که از دوره پيش از سفال و پس از آن در اين محوطه آثار وجود دارد.
وي يادآور شد:در حال حاضر به دليل فعاليتهاي کشاورزي که در منطقه انجام مي شود احتمال تجاوز به حريم اثر در آيندهاي نزديک وجود دارد بنابراين براي جلوگيري از اين خطر به گمانه زني در راستاي تعيين عرصه و حريم خواهيم پرداخت.
کارشناس باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي ايلام تصريح کرد:پس از اينکه عرصه و حريم اثر مشخص شد و در کميته حرايم به تائيد رسيد به فنس کشي مي پردازيم و حريم هاي درجه يک و دو را مشخص خواهيم کرد.
شنبه زاده با بيان اينکه براي گمانه زني تپه عليکش دهلران پنج ميليون تومان اعتبار اختصاص يافته است،گفت:در صورت دريافت اعتبار به آزاد سازي عرصه و حريم تپه علي کش دهلران خواهيم پرداخت.
تپة علي آباد يا علي کش در نزديکي شهر توريستي موسيان شهرستان دهلران واقع شده است . علي کش تپه اي کوچک و مسدود است که قطر پاية آن از حدود 135 متر تجاوز نمي کند . ضخامت طبقات باستاني آن حدود 7 متر است . اين تپة باستاني قدمتي چند هزار ساله دارد و به دوران عيلامي ها مربوط مي شود ./117
انتهای پیام/